Informace o nás

Roubenka u Kuby se nachází na okraji malebné obce Vlachovice, v panenské přírodě Žďárských vrchů. Roubenka leží v nadmořské výšce 756 m. n. m. a je tak pro ni specifické drsnější, horské klima, které přináší v létě niží teploty a lepší vyžití pro cyklisty, stejně jako více sněhu a ideální podmínky pro běžkaře v zimě. Všechny nadšené bikery jistě potěší poloha našeho občerstvení v bezprostřední blízkosti Bílé skály, u které vyúsťují trasy červeného i modrého singletracku. Singletracky představují síť zábavných cyklostezek, rozdělených od nejlehčích po nejtěžší, namotaných v lesích mezi Vysočina arénou a právě Vlachovicemi. Každý, kdo si vyšlápne drsný kopec z Vysočina areny k nám, se jistě rád osvěží v příjemném zázemí naší roubenky. Více informací o singletrecích na www.vysocina.bike

Kudy k nám?

Pokud nejste nadšený cyklista a nevyužijete trasy silngletracků, z Nového Města na Moravě od nemocnice to budete mít nejkratší po okresní silnici č. 353 kolem Ski hotelu směr Vlachovice a Tři Studně. Po příjezdu do Vlachovic po cca 200 metrech vpravo směr fotbalové hřiště. Po odbočení pojedete asi 200 metrů rovně a zde již po pravé straně uvidíte naši roubenku. 

 

 

Přijďte k nám a ochutnejte pravou Vysočinu!

 

Maso, uzeniny a brambory kupujeme pouze od místních farmářů. Ochutnat u nás můžete poctivou kančí klobásu ze Skleného, bezlepkovou bramboračku plnou poctivých surovin, pravé horácké lokše na několik způsobů, na domácím sádle smažený bramborák, kančí paštiku ze Skleného, nebo chlébíček s poctivým domácím sádlem a škvarečky jako od našich babiček.

 
 

Naše jídla:

 

Vlachovický guláš: připravujeme z vybrané kančí, dančí, nebo jelení plece od místních dodavatelů zvěřiny. Gulášek podléváme silným, mnoho hodin taženým, vývarem a zahušťujeme kvalitní moukou z Pekárkova mlýna, nebo Řečice. Podává se zpravidla s horáckým špekovým knedlíkem, řečickým houskovým knedlíkem, nebo domácím kváskovým chlebem. 

 

Horácká bramboračka: připravujeme z kořenové zeleniny, hub z místních lesů a brambor od místních farmářů. Vše zaléváme opět mnoho hodin taženým vývarem a nakonec zahušťujeme rozmixovanou zeleninou. Polévka je tedy zcela bez mouky a vhodná pro bezlepkové dietáře.

 

Domácí bramborák: bramborák smažený na domácím sádle představuje opravdovou pochoutku, a když jeho základ tvoří místní brambory, český česnek, domácí vejce a majoránka z vlastní zahrádky, pak již ke spokojenosti nechybí vůbec nic:-)

 

Horácké lokše: na sucho smažené bramborové placky z místních brambor, jen lehce potřené domácím sádlem a plněné pouze vybranými regionálními surovinami. Nabízíme varianty: fryšavská anglická slanina, eidam z Velkého Meziříčí, listový špenát, dále domácí škvarky s brynzou, nebo fryšavské uzené se zelím. Na své si přijdou i milovníci klasiky, a tak si u nás můžete dát i tradiční lokše s povidly a mákem.

 

Salát z červené řepy: salát připravujeme z kvalitní červené řepy, českých jablíček, choceňského bílého jogurtu, výběrového olivového oleje a čerstvých salátových lístků. Na vrch si můžete vybrat balkánský sýr, posyp strouhaným celerem, ideálně kombinaci obojího. K salátu podáváme kvalitní celozrnné bagetky z řečické pekárny.